Stichting Klassiek in De Ronde Venen gaat het komende seizoen weer door met haar concertserie! 

Op zondag 20 oktober speelt gitarist StefanGerritsen (klassiek gitaar) een gevarieerd  programma met werken van Bach, Tarrega, Martin en Brouwer. Een grandioze gitarist” schreef de Volkskrant op 22 juni 2016. Naast de klassieke gitaar bespeelt hij ook een zogenaamde 31-toongitaar: een instrument, gebaseerd op het stemmingssysteem van de Nederlandse wetenschapper Christiaan Huygens (17e eeuw).

Het Nieuwjaarsconcert op 2 februari is traditiegetrouw weer in handen van jonge musici.
U maakt kennis met de leerlingen van de Muziektalent Academie Almere zoals de 16-jarige violiste Elizabeth Ruhadze, die sinds 2022 ook aan Conservatorio Svizzera Italiana in Lugano studeert. Sinds 2020 won Elizabeth prijzen op verschillende nationale en internationale concoursen, zoals London Young Musicians 2022 (1-e prijs).

Op zondag 4 mei vindt een bijzonder herdenkingsconcert plaats verzorgd door multitalent Ekaterina Levental, die mezzosopraan, harpist en theatermaker is. De voorstelling met de titel: Oh! Quand je dors (Als ik droom) – naar een gelijknamig lied van F. Liszt – is een programma met diverse gedichten op muziek. Slapen, waken, dromen, eeuwigheid en vergankelijkheid; de cirkel van het leven verbindt de diverse stukken in dit persoonlijke programma, dat eindigt met vrolijke Joodse volksmuziek.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *